Beregn 1 bøf på 150-200g pr. person.
Kantareller vil være helt perfekt til saucen, men en gang brune champignon er nu også fine.
Hurtig og nem at tilberede.
- 4 stk. gode bøf
- salt og peber
- 2 stk. løg, fint hakket
- 400 g svampe
- 1 spsk. smør/olie
- 1dl portvin
- 150g gorgonzola
- persille, hakket
Helt nye kartofler ville være skønne til.
Eller måske bare en salat.
Bøf krydres godt med salt og peber, steges ved kraftig varme 2-3min. på hver side. Tages af panden, holdes varme.
Svampene der er skåret i mindre stykker kommes på panden, sammen med hakket løg, steges ved middel varme i 5-7 min.
Tilsæt portvinen, som koges lidt ind, smag til med salt og peber.
Server bøffen med en tynd skive gorgonzola oven på, svampesaucen hæld over bøffen.
gæstemad – oksekød – bøf – svampe – forår –