At tilberede i stegeso giver gerne en mere intens smag til maden.
Husk af lade stegesoen stå trække i vand, gerne en hel time.
Passer fint til 4 personer.
- 600 g. oksekød, inderlår eller klump
- 400g champignon
- 400g løg
- 2 dl oksefond
- 70g koncentreret tomatpure, en lille dåse
- 1½ tsk. paprika
- 1½ dl. piskefløde
- Smør til stegning
- salt og peber
En god gang kartoffelmos til.
Skulle der være en rest tilbage så spis næste dag med ris til.
Skær kødet i strimler, som en lille lillefinger. Svampe og løg skæres i skiver.
Brun kødet på en pande i smør, når kødet har fået farve på alle sider tilsættes løg og champignon. Når svampene og løg begynder tage farve hældes alt over i stegesoen.
Fonden, tomatpure og paprika kommes ved, vend det hele rundt.
Steges i forvarmet ovn ved 220gr.C i 45min.
efterår – svampe – stegeso – inderlår – klump –