Culottesteg med parmesan

Tilberedes i gryde, sovsen laves af kogelagen.

  • 750g culottesteg
  • 70g parmesan i stænger
  • evt. 1dl fløde
  • 2dl hvidvin (tør)
  • 2 stænger bladselleri
  • 1-2 liter grønsagsbouillon, nok til dække stegen i gryden.
  • olivenolie til bruning
  • salt og peber

Serveres i tynde skiver (pynt evt. med hakket frisk salvie) med sovsen ved siden af.
Kogte kartofler, let kogte gulerødder og rå blomkål, Eller blot en grøn salat.

Skær parmesanen i stænger, placerer stængerne i huller lavet i stegen, både i fedt og kød.
Stegen brunes på alle sider i olivenolie.
Skær bladsellerien i pæne skiver, brunes med.
Hvidvinen tilsættes og koges af. Bouillonen hældes over, skal dække stegen.
Simre i 15 min., smag væden til med salt og peber.
Koges ved svag varme i 1time 15min.
Stegen tages op af gryden, hviler tildækket under viskestykke.

Væden blendes, evt. tilsæt fløde under omrøring (hvis man kan tåle det), koges godt ind, til den bliver cremet.

steg – culotte –