Farsbrød med tomater

Kan også laves på grill.
Opskriften er til 6 personer, men kan selvfølgelig reduceres ned. Prøv dog hold tykkelsen på farsbrødet, eller reducerer lidt på stegetiden.

  • 900g hakket oksekød
  • 1dl. raps
  • 1dl mælk
  • 1 stk. rød peberfrugt, hakket
  • 1 stk. løg, fint hakket
  • 1 stk. pore, fint snittet
  • 1/4 dl. persille, hakket
  • 2 spsk. ketchup
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • 1 stk. æg
  • salt og peber
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 125g cherrytomater
  • 1 tsk. oregano, tørret

En gang bagt rodfrugt eller en gang salat passer fint til farsbrødet.

Skal der ekstra sauce til, må det være en tomatsauce som er bedst.

Skal der gang i grille så er det med indirekte varme. Prøv evt. med lidt røgsmuld

Rapsen kommes i en stor røre skål, overhældes med mælken. Lad rapsen opsuge alt mælk.
Kød, peberfrugt, løg, porre, persille ketchup, engelsk sauce og ægget kommes i røreskålen, krydder med salt og peber.
Røres grundigt sammen, hviler tildækket og koldt i en time.
Bradepande smøres med olie, eller der ligges et stykkebagepapir i bunden, farsen formes til et brød. De hakkede tomater hældes ud over brødet, cherrytomaterne halveres og trykkes fast på farsbrødet, oregano drysses over.
Bages i forvarmet ovn, 200grC. i 1 time.

fars – oksefars – oksekød – grill –