Flamberet bøf med druesauce

Beregn en bøf på ca. 150-200 g pr. person.

HUSK: sluk for emhætten når der skal flamberes

  • 4 gode bøffer
  • 2 spsk. dijonsennep
  • peber
  • smør til stegning
  • 1 tsk. salt
  • ½ dl. cognac
  • 1 dl. bouillon
  • 1 tsk. majsstivelse
  • 1 dl. fløde
  • ½ dl. creme fraise
  • 200g vindruer, stenfri
  • salt og peber

Kartofler og grønsager er helt fint som tilbehør.

Lad gerne bøfferne trække med dijonsenneppen i en times tid.

Bøfferne smøres med dijonsennep på begge sider, krydres med peber.
Steges i højsiddet pande, i smørret, ved høj varme, 2 min. på hver side, drysses med salt.
Cognac hældes ved, antænd, lad flammerne dø helt ud. Tag bøfferne fra panden, holdes varme!
Fløde og creme fraise røres sammen, majsstivelse røres i.
Bouillon kommes på panden, flødeblandingen kommes ved. Kog panden godt af, et øjeblik.
Vindruer halveres, kommes i saucen, der smages til med salt og peber.

oksebøf – gæstemad – okse – bøf –