Gullasch

Her på okseskank, men andre udskæringer kan sagtens bruges, f.eks. klump, inderlår osv.
Opskriften er til 4 personer. Selvfølgelig skal den serveres med en god kartoffelmos. Andet går ikke!

  • 800g okseskank
  • ½ liter vand
  • ½ liter bouillon
  • 2 laurbærblade
  • 2 stk. gulerødder, i tern
  • 2 stk. løg, skivet
  • smør
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. tomatpure, koncentrat
  • ½ liter piskefløde
  • 1 tsk. paprika
  • kulør
  • salt og peber

Kødet skæres mundrette terne, ca. 2×2 cm., Kommes i en gryde sammen med vand, bouillon og laurbærblade. Koges op og skummes af, hvis det er nødvendigt. småkoger ved svag varme i 2 timer. Kontrollerer kødet er mørt!
Si vandet over i en skål, hold kødet varmt.
Svits gulerodstern og løgskiver i en klat smør, løget skal netop ikke tage farve, kommes sammen med kødet.
Kogevandet kommes i gryde, tilsæt mel, tomatpure, fløde og paprika og kulør, kog i 5 min., smag til med salt og peber.
Kom kød, og gulerod/løg i saucen, servere sammen med kartoffelmos.

simremad – vinter – klump – inderlår – oksekød –