Her på okseskank, men andre udskæringer kan sagtens bruges, f.eks. klump, inderlår osv.
Opskriften er til 4 personer. Selvfølgelig skal den serveres med en god kartoffelmos. Andet går ikke!
- 800g okseskank
- ½ liter vand
- ½ liter bouillon
- 2 laurbærblade
- 2 stk. gulerødder, i tern
- 2 stk. løg, skivet
- smør
- 3 spsk. hvedemel
- 1 spsk. tomatpure, koncentrat
- ½ liter piskefløde
- 1 tsk. paprika
- kulør
- salt og peber
Kødet skæres mundrette terne, ca. 2×2 cm., Kommes i en gryde sammen med vand, bouillon og laurbærblade. Koges op og skummes af, hvis det er nødvendigt. småkoger ved svag varme i 2 timer. Kontrollerer kødet er mørt!
Si vandet over i en skål, hold kødet varmt.
Svits gulerodstern og løgskiver i en klat smør, løget skal netop ikke tage farve, kommes sammen med kødet.
Kogevandet kommes i gryde, tilsæt mel, tomatpure, fløde og paprika og kulør, kog i 5 min., smag til med salt og peber.
Kom kød, og gulerod/løg i saucen, servere sammen med kartoffelmos.
simremad – vinter – klump – inderlår – oksekød –