Koteletter i fad med lækker sauce

Brug gerne nogle gode lidt tykke koteletter, der giver bedre smag.
Køb gerne nogle koteletter på skaft, skaftet skal blot fjerne ind tilberedningen.
Her er beregnet 1 stk. kotelet pr. person.
Retten kan sagtes tilberedes i forvejen og så blot stilles i den forvarmet ovn, når det er tid.
Serveret blot med kogte kartofler, eller evt. med noget blomkål og spidskål.
Stil gerne ekstra ribsgele på bordet.

  • 4 stk. koteletter
  • 4 spsk. mel
  • 2 tsk. paprika
  • salt og peber
  • 30g smør til stegning
  • 8 skiver tynd bacon
  • 100g. små champignon

    Saucen:
  • 20g smør
  • 2 spsk. mel
  • 2½ dl oksebouillon
  • 2½ dl fløde
  • 1 spsk. ribsgele
  • 1 spsk. engelsk sauce
  • lidt citronsagt
  • salt og peber
  • evt. lidt frisk krydderurt til pynt

Start med champignonerne, de skives og steges af på panden ved høj varme. Vandet skal fordampe.
Tages af panden og gemmes.
Mel, paprika, salt og peber blandes, koteletterne vendes i melet.
Koteletterne brunes ved høj varme i smørret, lad smørret bruse af inde koteletterne kommes på.
Skal blot have stegeskorpe!
Ligges i et smørsmurt ildfast fad, må ikke overlappe hinanden.
Saucen:
Smørret kommes på panden som koteletterne har været brunet i, når det er smeltet røres melet ud i smørret og steges af, kom bouillon fløde ved af flere gange med piskning ind i mellem.
Kog saucen op, stå ved lavt blus koge 3-4 min.
Hvis saucen er lidt for tyk kan den tyndes med lidt ekstra fløde.
Ribsgele og engelsk sauce kommes ved. Smages til med citronsaft, salt og peber.
Saucen kommes over koteletterne, de stegte champignon fordeles over, og der ligges to skiver bacon over hver kotelet.
Kan evt. stilles i køleskab, overdækket, til det er tid til ovnen!
Kommes i forvarmet varmluftovn ved 200grC. i 20-25 min.
At servere!