2 stk. lammekroner passer fint til 4 personer.
Husk at skrab benene fri fra sener, fedt og andet hvis det ikke er gjort!
- 2 stk. lammekroner
- 3 spsk. rosmarin, frisk
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. salt, gerne flage
- 1 tsk. peber
Som tilbehør er Rosmarinkartofler glimmeren til, men ellers er der frit slav, og fri fantasi.
Kronerne duppes helt tørre med køkkenrulle.
Fedtet ridses i firekanter, mas på med ridt ned i kødet.
Rosmarinnåle, hvidløg og salt stødes (f.eks. i en morter) til en grøn saltmasse, denne smøres på fedtet og gerne godt ned i rillerne, drysses med peber.
Kronerne ligges i ovnfast fad med fedtsiden opad. Steges i forvarmet ovn ved 175gr.C, varmluft, i 20 til 30 min., alt efter hvor rødt kødet ønskes.
Hviler i 10-15 min. inde kronen skæres ud i koteletter og serveres.
lam – dansk – forår – påske