Lammemørbrad i skysauce

Serveret med nye kartofler er det bare mums.
Også udmærket på frokostbordet, f.eks. til en påskefrokost!

  • 3 stk. lammemørbrad
  • salt og peber
  • 1 stk. fint hakket skalotteløg
  • 4 grene timian
  • 2 dl. grønsagsbouillon
  • 1 dl. hvidvin
  • 25 g. smør


3 stk. mørbrad vejer ca. 250g

Steg evt. 6-8 hele skalotteløg i smør, som gives til mørbradene.

Mørbradene soigneres, krydres med rigelig slat og peber.
Brunes hurtig ved høj varme, på alle sider. Steger videre ved lav middelvarme i 6 min., vendes ofte.
Hviler 10 min. i stanniol medens skysaucen laves.
Det fint hakkede skalotteløg kommes på pande sammen med timianen, svitses til løgne bliver bløde.
Bouillon og hvidvin kommes ved, koges ved kraftig varme så det koger ind til 2/3 dele.
Sies og smørret piskes i saucen.
At servere!

påske- forår – lam – dansk –