En lidt anderledes svinemørbrad.
Med vindruer og champignon.
Hvis man finder en stor mørbrad kan den sagtens række til 4 personer.
- 1 stk. afpudset svinemørbrad
- 1-2 spsk. havsalt
- 3 dl. hvidvin
- 3 dl hønsefond
- 3 stk. lauerbærblade
- 20 g smør
- ½ dl fløde
- dijonsennep
- 250g champignon
- 30 stk. grønne vindruer

Gnid mørbraden godt ind i saltet. ligges i en gryde vin og hønsefond kommes ved sammen med laurbærbladene. Varmes langsomt op.
Skal småkoge ved lavt blus 45 minutter.
Champignon kommes i og småkoger yderligere 15 minutter.
Mørbraden fiskes op, holdes varm i stanniol. Laurbærbladene fjernes.
Væden sies over i en gryde, Champignonerne gemmes.
Væden piskes med fløde og smør, smages til med sennep. salt og peber.
Champignon og vindruer kommes i saucen, der varmes godt igennem.
Skær mørbraden i tygge skiver, serveres med saucen og kartofler.
svinekød – svampe – dansk –