Mørbradbøf i paprikasauce

En moderne udgave af en gammelret. Smager bare godt

  • 2 stk. svinemørbrad
  • hvedemel
  • salt og peber
  • olie-smør til stegning

Til saucen:

  • 1 stk. løg, hakket
  • 200g bacon, i tern
  • 50g smør
  • 20g hvedemel
  • 1 spsk. paprika
  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 dl. vand
  • 3 dl. fløde

Serveres med kogte kartofler og porre.

Eller med masser af ris, det er også godt.

Afpuds mørbradene, skæres i 3 cm tykke skiver. Bankes let med håndroden.
Vendes i salt og peber krydret mel.
Brunes i olie-smør, 1 min. på hver side. Steger videre ved middelsvag varme i 3-4min. på hver side.
OG saucen:
I gryde svitses løg og bacon i smørret, mel og paprika tilsættes, røres grundigt ind i bacon/løg.
Vand, fløde og tomatpure tilsættes, Koges op, og koges ved svag varme 10-12min. Smag evt. til med lidt salt.

dansk – svinekød –