En dejlig mættende svinegryde. Passer lige til 4 personer.
- 2 stk. svinemørbrad
- mel
- smør-olie til stegning
- salt og peber
Til Saucen og det grønne:
- 250g bacon i tern
- 20 små skalotteløg eller 10 bananskalotteløg, fint hakket
- olivenolie til stegning
- 30g hvedemel
- 5 dl. bouillon
- 4 stk. lauerbærblade
- 250g champignon
- 1 stk. squash
- smør til stegning
Som tilbehør er der næsten frit slag.
kartofler, ris eller pastaskruer, det hel kan bruges som til tilbehør.
Man kan evt. farve saucen med lidt kulør, hvis man syntes.

Afpuds mørbradene, skæres i 3 cm tykke skiver. Bankes let med håndroden.
Vendes i salt og peber krydret mel.
Brunes i olie-smør, 1 min. på hver side. Steger videre ved middelsvag varme i 3-4min. på hver side. Ligges i rigeligt stort ildfast fad.
OG saucen:
Bacon og løg svitses i olien, melet røres i bacon-løg.
Bouillon hældes over, laurbærblade kommes ved.
Koges igennem 4-5 min. Hældes over bøfferne.
Retten sættes i forvarmet ovn, ved 180gr.C i 15min.
OG det sunde:
Champignonerne ordnes, skæres i skiver. Smørristes på pande til de falder sammen. kommes over retten lige før servering.
Squashen skæres i strimler. Smørristes i 2-3 min. Serveres sammen med retten.
dansk – svinekød – svampe –