Oksegryde

Brug skært oksekød af god kvalitet.
En rigtig god ret på en kold vinterdag. Til 4 personer.
Serveres med kartoffelmos. eller ovnbagte kartofler.

  • 600g skært oksekød
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1½ peberfrugt gerne af blandet farver
  • 300g gulerod
  • 200g champignon
  • 1 ds. hakket tomat
  • 70g tomatpure, koncentreret
  • 1½ spsk. paprika
  • ½ tsk. spidskommen
  • 2½ dl. bouillon
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 ds. cocktailpølser
  • smør/olie til bruning
  • salt og peber
  • maizenamel og kulør

Måske behøves man ikke jævne og farve saucen.
Det er et temperament spørgsmål.

I en stegegryde brunes kød og de grofthakkede skalotteløg, ved høj varme.
Peberfrugt, gulerødder og champignon, skåret i passende stykker, brunes med i 5 min..
Skru ned til middel varme, tilsæt tomater, tomatpure, krydderier og bouillon, kog i 40 min.
Kontrollerer at kødet er mørt. kom cocktailpølser i, lad det simre 5 min., kom fløde i, giv retten et opkog, jævn med maizenamel udrørt i lidt vand.
Farv med kulør.
Smag til med salt og peber.

vinter – oksekød – bov – skært – klump – sammenkogt – tykkam – inderlår –