Brug skært oksekød af god kvalitet.
En rigtig god ret på en kold vinterdag. Til 4 personer.
Serveres med kartoffelmos. eller ovnbagte kartofler.
- 600g skært oksekød
- 2 stk. skalotteløg
- 1½ peberfrugt gerne af blandet farver
- 300g gulerod
- 200g champignon
- 1 ds. hakket tomat
- 70g tomatpure, koncentreret
- 1½ spsk. paprika
- ½ tsk. spidskommen
- 2½ dl. bouillon
- 2½ dl piskefløde
- 2 ds. cocktailpølser
- smør/olie til bruning
- salt og peber
- maizenamel og kulør

Måske behøves man ikke jævne og farve saucen.
Det er et temperament spørgsmål.
I en stegegryde brunes kød og de grofthakkede skalotteløg, ved høj varme.
Peberfrugt, gulerødder og champignon, skåret i passende stykker, brunes med i 5 min..
Skru ned til middel varme, tilsæt tomater, tomatpure, krydderier og bouillon, kog i 40 min.
Kontrollerer at kødet er mørt. kom cocktailpølser i, lad det simre 5 min., kom fløde i, giv retten et opkog, jævn med maizenamel udrørt i lidt vand.
Farv med kulør.
Smag til med salt og peber.
vinter – oksekød – bov – skært – klump – sammenkogt – tykkam – inderlår –