Oksekødsuppe med tværreb

Tværreb er et godt stykke at koge suppe på, og gerne med et ekstra suppeben. Det ekstra suppeben er ikke med i opskriften, men skal taget op sammen med poretoppene.
Suppe serveres med kødet ved siden af. Giv brød og sennep til.

Til suppen bruges:

  • 1,5 kg oksetværreb
  • 1-2 l. vand
  • 4 poretoppe (det grønne)
  • 6 stk. sort peber korn
  • 2 stk. lauerbærblade
  • 1 stilk timian
  • 5 stilke persille
  • 3 løg i halve

Til retten bruges:

  • 1 liter suppe
  • 3 stk. gulerødder
  • 300 g kartofler
  • 1/4 hvidkålshoved
  • salt og peber

I en stor suppegryde kommes oksetværreb, 1-2 liter vand, så tværrebet lige er dækket. Bringes i kraftigt kog, skummes for urenheder.
Sænk varmen, tilsæt løg, poretoppe og alle krydderier. Koges for svag varme 2½ til 3 timer.

Medens suppen koger, ordnes gulerødder og kartofler, de skæres i mundrette stykker. kålen snittes groft.
Efter endt kogetid af suppen fjernes porretoppene.
Grønsager tilsættes, koger til grønsagerne er møre 20-30 min.
Kødet tages op, skum for fedt, smag suppen til med salt og peber.
Fjerne evt. ben fra kødet, skæres i skiver.
Suppe serveres med kødet ved siden af. Giv brød og sennep til.

tværreb – dansk – suppe