Tværreb er et godt stykke at koge suppe på, og gerne med et ekstra suppeben. Det ekstra suppeben er ikke med i opskriften, men skal taget op sammen med poretoppene.
Suppe serveres med kødet ved siden af. Giv brød og sennep til.
Til suppen bruges:
- 1,5 kg oksetværreb
- 1-2 l. vand
- 4 poretoppe (det grønne)
- 6 stk. sort peber korn
- 2 stk. lauerbærblade
- 1 stilk timian
- 5 stilke persille
- 3 løg i halve
Til retten bruges:
- 1 liter suppe
- 3 stk. gulerødder
- 300 g kartofler
- 1/4 hvidkålshoved
- salt og peber
I en stor suppegryde kommes oksetværreb, 1-2 liter vand, så tværrebet lige er dækket. Bringes i kraftigt kog, skummes for urenheder.
Sænk varmen, tilsæt løg, poretoppe og alle krydderier. Koges for svag varme 2½ til 3 timer.
Medens suppen koger, ordnes gulerødder og kartofler, de skæres i mundrette stykker. kålen snittes groft.
Efter endt kogetid af suppen fjernes porretoppene.
Grønsager tilsættes, koger til grønsagerne er møre 20-30 min.
Kødet tages op, skum for fedt, smag suppen til med salt og peber.
Fjerne evt. ben fra kødet, skæres i skiver.
Suppe serveres med kødet ved siden af. Giv brød og sennep til.

tværreb – dansk – suppe