Opskriften passer til 4 personer.
Brug f.eks. oksetyksteg, bov eller tyndsteg. Uden ben.
HUSK – sæt stegeso i bløde inde brug, minimum ½ time
- 1,5 kg okstesteg
- 3 fed hvidløg
- 2 Gulerødder
- 2 små pastinak
- 3 stk. laurbærblade
- 7 peberkorn
- 3 dl. rødvin
- 1 stilk rosmarin
- 1 spsk. tørret timian
- olie til bruning
Grønsager – grønsager – grønsager
og en god sauce til.
Til sauce kan stegeskyen fra stegesoen bruges.
Sies, koges igennem, jævnes, smages til.
Grønsager skrælles/pilles og skæres ud i lidt stor tern, ligges i stegesoen krydderier og urter kommes ved.
Stegen brunes på alle sider i gryde ved lidt olie. Ligges i stegesoen.
Rødvinen hældes ved. Låg på! Sættes i kold ovn.
Simrer ved 160gr.C i 3½ time.
Kødet er meget mørt, så brug en skarp kniv til skære skiver.
Si stegeskyen, hvis der skal laves sauce.
simremad – dansk – stegeso –