Roastbeef

Så er der dømt rødt kød, i slanke skiver. Mørt og lækkert, bare mums!
Roastbeef er okseinderlår, der er rullet og snørret.
Opskriften her er med en kryddersalt blanding som lige giver et ekstra pift til stegen
Smager også godt på kuglegrillen!

  • 1 stk. roastbeef
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olie

    Saltkrydderi
  • 2 spsk. flagesalt
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • 1 fed hvidløg

Serveres med Bagekartofler og lidt kogte grønsager
Eller med Pommes Frits
Eller bare med smørdampede grønsager

Skulle der blive noget tilbage er det en glimrende pålæg, med remulade, peberrod og ristede løg.

Det er vigtigt at stegen for stuetemperatur inden tilberedningen begynder, så tag den ud af køleskab og evt. indpakning 1 time før tilberedning.
Start med saltkrydderblandingen. salt rosmarin og hvidløg stødes (i en morter) til et fint grønt salt.
Stegen brunes i en pande i smør og olie, på alle sider.
Saltet fordeles øverst på stegen, presset godt ind.
Opvarm ovnen til 180grC. varmluft.
Sæt stegen på en rist over et fad, pres et stegetermometer ind fra enden af stegen til det er ca. midt i stegen.
Steger i ovnen til den når en temperatur på 55grC., det tager ca. 30-40 min.
Hvorefter den hviler indpakket i et viskestykke i 20-30 min.

VELBEKOMMEN!