Rigtig simmermad, der giver varme og mætter på en kold vinterdag.
Brune ris måske …….. eller bare som det er.
- 1kg oksetykkam
- 750g skalotteløg
- 1ds. tomatpure, 120g
- 3 dl. rødvin
- 2 dl. rosiner
- 2 stk. kanelstænger
- 3 stk. lauerbærblade
- 20 stk. peberkorn
- 8 fed hvidløg, pillet
- 1 gren frisk timian
- ½ dl. jomfru-olivenolie
- vand
- salt og peber
Passer til 4 personer.
Oksetykkam skæres i store tern. Brunes godt af i jomfru-olivenolien i en tykbundet gryde. Tag kødet op.
Kom de pillede skalotteløg i gryden, steg dem 4 min. Kom tomatpureen i steges med løgene inder omrøring 2-3 min.
Kom Kødet tilbage i gryden, tilsæt rødvinen.
Lad rødvinen kog lidt ind. Tilsæt alle øvrige ingredienser, hæld vand over så kødet netop er dækket.
Skal stå simrer ved svag varme under låg i 90min.
Fjern låget og lad retten simre videre i 60min. Pas på det ikke koger tørt.
Så skulle kødet være helt mørt, og sovsen meget tæt!
græsk – tykkam – simmermad – vinter