Stifatho

Rigtig simmermad, der giver varme og mætter på en kold vinterdag.
Brune ris måske …….. eller bare som det er.

  • 1kg oksetykkam
  • 750g skalotteløg
  • 1ds. tomatpure, 120g
  • 3 dl. rødvin
  • 2 dl. rosiner
  • 2 stk. kanelstænger
  • 3 stk. lauerbærblade
  • 20 stk. peberkorn
  • 8 fed hvidløg, pillet
  • 1 gren frisk timian
  • ½ dl. jomfru-olivenolie
  • vand
  • salt og peber




Passer til 4 personer.



Oksetykkam skæres i store tern. Brunes godt af i jomfru-olivenolien i en tykbundet gryde. Tag kødet op.
Kom de pillede skalotteløg i gryden, steg dem 4 min. Kom tomatpureen i steges med løgene inder omrøring 2-3 min.
Kom Kødet tilbage i gryden, tilsæt rødvinen.
Lad rødvinen kog lidt ind. Tilsæt alle øvrige ingredienser, hæld vand over så kødet netop er dækket.
Skal stå simrer ved svag varme under låg i 90min.
Fjern låget og lad retten simre videre i 60min. Pas på det ikke koger tørt.
Så skulle kødet være helt mørt, og sovsen meget tæt!

græsk – tykkam – simmermad – vinter