Ikke hver dag man lige løber på et vildsvin.
Så det er med være der når det sker.
2 kg med ben passer til 6 personer.
- Vildsvinekølle med ben, 2 kg.
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg, eller lidt flere hvis man syntes.
- 2 laurbærblade
- 2tsk. enebær, let knust
- ½l. rødvin
- 1/4l bouillon, svin eller vildt
- olie til bruning
- salt og peber
Brug stegeskyen til sauce!
Si skyen, koges ind ca. 5-6 dl., tilsæt 1-2dl. fløde, jævn med maizenamel rørt ud i lidt vand. Smag til med salt og peber.
Bagte rodfrugter er et most til køllen.
Brun vildsvinekøllen på alle sider så godt som det lader sig gøre
Brun derefter grofthakket løg og hvidløg.
placerer køllen i ildfast fad, eller bare i bradepanden, kom løg og hvidløg ved. krydder stegen med salt og peber. Kom laurbærblade og enebær ved .
Hæld rødvin og bouillon ved køllen. Det hele dækkes med alufolie.
Steger i 2 timer ved 160gr.C – stegetermometer skal ende på 72grC.
Vend stegen et par gang i løbet af stegeperioden.
Tages ud af ovnen, hviler tildækket i 20-30 min., skæres i tynde skiver.
efterår – simremad – vildt – vildsvin –