Wienerschnitzel

Enkelt, nemt og hurtigt. Og så smager det godt.
Brug endelig schnitzler af inderlår, og gerne på 150g

  • 1 stk. schnitzel pr. person
  • 1 spsk. mel pr. person
  • 1 spsk. rasp pr. person
  • 1 æg, sammenpisket
  • smør til stegning

Til pynt (drengen):

  • citron i skive
  • ansjoser
  • peberrod
  • kapers

Skulle der være ansjoser i overskud så gem dem endelig. Giver f.eks. farsretter en dejlig ekstra fedme, hakkes fint og blandes i farsen. Kan ikke smages, med hæver lige farsen op på nyt trin

Om det er kalve eller okseschnitzel ændre ikke på opskriften.

Rasp og mel skal dække helt, så vær sikker på der er nok.

Brasede kartofler, masser af ærter og smeltet smør hører bare lige som til.

Selvfølgelig kan der spises meget andet til, f.eks.:
Kogte marineret bønner
Frisk pasta med olie og krydderurter
Grønsager, kogt eller marineret.
Coleslaw er også dejligt til

Schnitzlerne bankes let med håndroden.
Vendes i mel, vendes i sammenpisket æg, og vendes i rasp.

Steges i rigeligt smør ved middelhøj varme, 3 min. på hver side.
Anrettes med citronskive, revet peberrod, kapers og et par ansjoser.

kalv – okse – tysk – østrigsk – schnitzel –