Nemt og enkelt at lave.
Kan både bruges som hovedret med en gang nye kartofler, eller som en forret med en salat til.
Eller måske som en fiskeret på frokostbordet.
- 1 hel side laks
- 1 bundt forårsløg
- 1 citron
- 1 lille bundt estragon
- salt og peber
Estragoncreme: - 3 dl yoghurt 10%
- 2 dl cremefraiche 18%
- 1 dl estragonblade, hakket fint
- 2 tsk. citronsaft
- 1 spsk. dijonsennep
- salt og peber
Kontrollerer laksesiden for ben, som skal fjernes.
Forårsløgene deles på langs og deles i 2 dele. Citronen skæres i tynde skiver.
Laksesiden ligge på bageplade beklædt med bagepapir. Forårsløg og citron fordeles ud over laksen. Drys med salt og peber.
Bages ved 180gr. varmluft i 45 min.
Estragoncremen røres forsigtigt sammen af alle ingredienserne, smages til med citron, salt og peber.
Serverer laksen med cremen ved siden af.
fisk – forret – smørrebrød – frokost –