Bagt laks

Nemt og enkelt at lave.
Kan både bruges som hovedret med en gang nye kartofler, eller som en forret med en salat til.
Eller måske som en fiskeret på frokostbordet.

  • 1 hel side laks
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 citron
  • 1 lille bundt estragon
  • salt og peber

    Estragoncreme:
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 1 dl estragonblade, hakket fint
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. dijonsennep
  • salt og peber

Kontrollerer laksesiden for ben, som skal fjernes.
Forårsløgene deles på langs og deles i 2 dele. Citronen skæres i tynde skiver.
Laksesiden ligge på bageplade beklædt med bagepapir. Forårsløg og citron fordeles ud over laksen. Drys med salt og peber.
Bages ved 180gr. varmluft i 45 min.
Estragoncremen røres forsigtigt sammen af alle ingredienserne, smages til med citron, salt og peber.
Serverer laksen med cremen ved siden af.

fisk – forret – smørrebrød – frokost –