Skal det være så lad det være, køb nogle rigtige fileter dem fra rødspætte!
Selvfølgelig kan man fileter fra torsk eller sej eller andre fladfisk, og det er også helt ok, men der er nu noget specielt ved en rødspætte filet, basta!
- 1 stk. rødspættefilet
- rugmel
- timian, tørret
- havsalt
- smør til stegning
Er det store fileter kan de spises med kartofler, som en middagsret.
Er de lidt mindre er de perfekte til et stykke smørrebrød, og ja de må gerne være større end brødet.
Fileterne vendes i rugmel som er tilsat timian og havsalt.
Steges i rigelig smør ved middel varm 3 min. på hver side.
Til smørrebrød bør de køle ned til de er lunkne.
Smørrebrødet kan serveres med lidt forskelligt tilbehør.
Mine fortrukne er enten helt enkel med remolade, eller hvis man lige har lidt rejer, så er det noget med rejer, mayonnaise, citronskive og salt og peber. Er der også en rest kapers så er det bare på med dem også. Kapers går også godt til den helt enkelte filet.