Et andebryst på 150-200g passer til en voksen person.
Retten er oprindelig fransk, så brug gerne en fransk rødvin til saucen, men tag nu ikke den dyreste på hylden.
- 4 andebryster
- 150g gulerødder
- 1 stk. løg
- 3 stk. skalotteløg
- 5 fed hvidløg
- 5-6 dl. rødvin
- 3 nelliker
- 1 bundt timian
- 2 stk. laurbærblade
- 15 g chokolade 70%
- salt og peber
HUSK: Sluk for emhætten under flambering!
Giv en god gang kartofler til!
Kogte, brunede, mosede, sauterede, brasede det bestemmer man da selv, men gerne noget der kan opsuge saucen.
Lune blommer smager for øvrigt rigtigt godt som ekstra tilbehør, og klæder anden rigtigt godt!
Andebrysterne krydres med salt og peber på begge sider.
På en meget varm pande steges andebrysterne, først med skindsiden nedad 3 min. skru ned til middel varme, vend andebrystet giv det 2 min. på kødsiden. Tages af panden, ligges under klæde.
Gulerødder, og alle løgene hakkes groft, steges i det afsmeltede andefedt, ved middel varme under omrøring ca. 10 min., til løgene er bløde.
Tilsæt rødvinen, kog op, flamberer så alkoholen forsvinder.
Tilsæt alle krydderierne, lad det hele simre ved lavt blus 10 min.
Andebrysterne kommes i panden med skindsiden nedad, simre under låg i 2min., vendes simre videre 3 min. stadig under låg. Giver lyserød andebryster. Ønsker man dem “ødelagt” kan de gives et ekstra minut på hver side.
Tag andebrysterne op, hold dem varme.
Smelt chokoladen, hæld den i saucen, simre 3 min. under omrøring.
Si saucen, sørg for få al væden med.
Andebrysterne skæres i tynde skiver, på skrå så ser det bedst ud.
AT SERVERER!
flambering – and – bryst – rødvin – fransk –