Kylling i karry

Dejlig hverdagsret!
Passer fint til 4 personer, eller til flere dage. Er udmærket at fryse ned, så der er nem mad til en travl dag.

  • 600 g kyllingebryst
  • 2 stk. æbler
  • 3 stk. gulerødder
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. chilipulver
  • 3 tsk. karry
  • 1 spsk. mel
  • ½ liter hønsebouillon
  • ½ liter mælk
  • ½ dåse ananas
  • salt og peber

Ris er helt perfekt til.
Pasta-skruer er også godt tilbehør.

Hvis man ønsker et lidt asiatisk smag kan man erstatte noget af hønsebouillonen med kokosmælk,
f.eks. 1/4 af hver.

Æbler skrælles og skæres i tern, gulerødder skralles og rives, løg og hvidløg snittes fint.
Kyllingebrystet skæres i pæne mundrette stykker, ca. 3×3 cm.
I en gryde varmes olien, karry og chilipulver svitses af.
Kyllingestykkerne tilsættes og steges i 5 min. under konstant omrøring.
Æble, gulerødder, løg og hvidløg tilsættes svitses med i 5 min.
Drys melet ud over det hele og rør godt igennem.
Tilsæt bouillon (og kokosmælk), koges kort igennem, tilsæt mælken.
Smag til med salt, peber og evt. lidt karry hvis man syntes.
Skal stå småkoge under låg ved svagt plus i 20 min.. syntes man saucen er for tynd kan man de sidste 5 min. fjerne låget.
Ananassen skåret i stykker, tilsættes på toppen af rette ved serveringen!
Kan evt. serveres med en god klat mangochutney ved siden af.

dansk – asiatisk – kylling – bryst – nytår2021 –