En helt anden måde at grille en kylling på!
Kan selvfølgelig også laves i en ovn. 200grC i 80 min.
Den rub der er brugt her kan selvfølgelig erstattes af en hvilken som helst anden rub.
- 1 kylling 1½ kg.
- 1 dåse øl – gerne mørk
Rub: - 1 tsk. med top fennikelfrø
- 1 tsk. strøget spidskommenfrø
- 1 tsk. med top puddersukker
- 1 tsk. strøgen chilipulver
- salt og peber
- 3 spsk. olivenolie
Tag kyllingen ud af køleskabet, rengør dem ind og udvendig, lad den ligge på køkkenborde under et viskestykke en ½ time.
I medens gør du rubben klar.
Knus fennikel- og spidskommenfrø i en morter, Blandes med de øvrige tørre krydderier.
Tilsæt olivenolien og rør godt rundt.
HUSK! at tænd for grillen eller ovnen.
Kyllingen gnides med rubben, brug bare hænderne, sørg for komme ind alle steder.
Drik en 1/3 af øllen!
Placerer kyllingen ned over øldåsen. Placer kyllingen på risten, “stående op”.
Gril den ved indirekte varme i ca. 80 min.
Stik en nål i låret og kik at kødsaften der kommer ud er klar, er den ikke skal den lige have 10 min. mere.
Fjern øldåsen fra kyllingen, pas på den er meget varm! Nemmest hvis man er to til dette.
Skal hvile 20 min. under stanniol inden udskæringen!
amerikansk – grill – kylling – øl –