Er det andebrysterne der altid bliver spist først når andestegen kommer på bordet, er det måske en god ide bare at lave brysterne, så sparer man en masse tid og arbejde.
Selvfølgelig må man undvære både fyldet af æbler/svesker og det lækre indmad. Saucen bliver heller ikke helt det sammen.
- 2 andebryst a 300g
- 25g smør
- salt og peber
Saucen: - 2 dl hønsebouillon
- 2 dl fløde
- 1 spsk. ribsgele
- evt. meljævning
Skindsiden af andebrysterne ridses på kryds og tværs. Krydres godt med salt og peber.
Steges i det brunede smør, først med skindsiden nedad, i 15 min. Vendes og steges 15 min. på kødsiden.
Skal hvile mindst 5 min. – I mens kan saucen laves:
Panden koges af med bouillon og fløde, jævnes med lidt meljævning hvis man syntes.
Smages til med salt og peber.
Andebrysterne skæres i skiver på skrå.
Servere kogte kartofler og varm rødkål til.
dansk – jul – fjerkræ –