Brug endelig en god velnæret kylling!
Gerne en på 2 kg., så rækker det rigeligt til 4 personer.
Om den bliver lavet i ovn eller på grillen det må humøret afgøre.
En gang tomatbaseret salat og lidt frisk landbrød passer rigtig godt til kyllingen.
- 1 stor kylling
- 5 spsk. olivenolie
- 10 stor kartofler
- 2 citroner – saften
- 1 dl vand
- 2 tsk. tørret oregano
- salt og peber
Kyllingen renses og skylles godt. Parteres ud i portionsstykker.
Kommes i et oliesmurt ovnfast fad (på grillen i en foliebakke).
Kartofler skrælles og skæres i passende både, som presses ned mellem kyllingestykkerne.
Kylling og kartofler pensles med olien.
Rør citronsaft og vand sammen, hældes ud over retten. Krydder med salt peber, og oregano.
Bages i ovn ved 200grC i 45 min. I grill gives den på indirekte varme også 45 min.
sommer – græsk – kylling – grill –