Både pizza og pasta er italiensk, og begges grund ingrediens er på meget fint mel, hvis det skal være rigtigt. Durumhvedemel type 00, er vel nok den type der er den mest brugte, og vel også den oprindelig brugte mel.
Ingen tvivl om hvis man skal gøre det rigtigt så er det den mel man skal bruge. I min verden er der dog lavet plads til grovere pasta, det er altså lidt sundere.
- Pizza dej grundopskrift
- Krydderolie
- Persillepesto
- Kold tomatsauce
- Kogt tomatsauce
- Pizza med carpaccio og grana-ost
- Pizza med peperoni og champignon
- Pizza med kartoffel og pesto
- Pizza med parmaskinke og rucola
- Pizza med mozzarella og basilikum
- Pizza med pølse, peberfrugt og svampe
- Hjertemuslinger og pasta
- Pasta med asparges
- Pasta pomodoro
- Pasta i cremet svampesauce
Mit forhold til “købepizza” findes ikke. Skal der pizza på bordet, så skal det være så enkelt som muligt, og gerne med lidt specielt fyld, men hold da op det smager så godt.
Har altid tørret pasta i gemmerne, som regel fuldkorns pastaskruer, det syntes jeg er helt i orden, hvis man lige skal bruge pasta til lidt rester, eller en hurtig ret.
MEN det rigtige er selvfølgelig frisklavet, og man behøver ikke en pastamaskine, men den gør da livet lidt nemmere.

