Kæmpe ravioli med æg

Her behøves bare en halv portion af gruddejen, men lav bare en hel så kan der laves lidt pasta til tørring. Passer til 4 personer.
En god pasta ret at serverer til traditionelt italiensk måltid, som primi.

  • 600g spinat, skyllet og renset
  • 300g mascarpone
  • 15g parmesan, revet
  • evt. lidt muscatnød
  • 4 stk. æggeblommer
  • lidt vand til pensling
  • 50g usaltet smør
  • 8 blade salvie
  • parmesanflager, til pynt

Indrømmet, det kan godt være lidt svært at få styr på denne ret, men være ikke bange.
Vil dog anbefale man lige har prøvet det et par gange inden man inviterer gæster på retten.

Start med gøre pastaen klar.
Rul dejen ud i 2 mm. tykkelse, skæres ud i cirkler på 10 cm. i diameter.
Der skal bruges 8 cirkler, dæk pastaen med klæde til pastaen skal bruges.
Kog spinaten ganske kort i let saltet vand, dryppes af, klem så meget vand som muligt ud af spinaten. Spinaten hakkes meget fint, røres med mascarpone, parmesan og muskatnød. Massen kommes i sprøjtepose.
Spinatmassen ligges i en cirkel midt på 4 af pastacirklerne, massen skal arbejdes op en højde af 1,5cm, og der skal være plads til en æggeblomme inde i midten af massen. Placer forsigtigt en æggeblomme midt i spinaten. Pensel kanten af pastacirklerne med vand, plaser de sidste 4 pastacirkel oven på de andre, pres med fingrene pastacirklerne sammen, løft gerne kanten på den nederste så pastadejen er som en midtercirkel på fyldet.
Så skulle der gerne være 4 kæmperavioli.
Raviolierne koges en af gang i letsaltet vand, bruge en hulske til at nedsænke og tage op med, skal småkoge 5 min., så skulle pastaen være kogt, men æggeblommen stadig flydende.
Smørret og salviebladene kommes på en pande, hvor smørret langsomt op til det netop brugser.
På en tallerken, gerne en dyb, anrettes en kæmperavioli, hæld lidt smør ud over, lig 2 blade salvie ved, krydder med lidt salt og peber, giv lidt parmesan flager over. Serveres – bare med en ske.

italiensk – pasta – gæstemad – primi –