Pasta faconer

Altid samme grund dej, og så er det faconerne der giver navnet.
Vær dog opmærksom på at pasta faconerne kan give forskellige smagsoplevelser, at den simple grund at der er forskel på hvor meget sauce der hænger ved. Der er selvfølgelig også lige det at nogle faconer ikke passer lige godt til alle retter.
Nedefor er beskrivelser af fremgangs måde for tilberedelse af diverse faconer. Beskrivelse starter efter pastadejen er udrullet.

Sommerfugle (farfalla):
Den udrullede dej skæres ud i 3X6 cm. rektangler. Knibes sammen på midten. Koges 3 min., eller tørres og koges 10 min.

Skruer (fusilli):
Den udrullede dej skæres ud i 1,5X6 cm. rektangler. Strimlerne rulles på en tyk strikkepind, så de danner en spiral. Koges 3 min. eller tørres og koges 10 min.

Ravioli er fyldte pasta, gerne fyld der bestående af spinat eller andre friskkogte salater/grønsager. Pastaen rulles ganske enkelt ud i 2 plader, hvor der på den ene ligges små toppe af fyld. den anden plade placeres henover, og pastaen skæres ud mellem toppene, lukkes grundigt til så fyldet ikke flyder ud under kogningen.

Italiensk – pasta –