En hurtig, men og enkel pastaret, med masser af smag.
Brug spaghetti eller tynd båndpasta, gerne frisk.
- 200g spaghetti
- 1 bundt grønne asparges
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 100g cherrytomater
- 1 terning grønsagsbouillon
- 2½ dl fløde
- 50g reven parmesan
- Salt og peber
Opløs bouillonterningen i fløden.
Knæk enderne af aspargesen, og skær aspargesen i 2-3 cm lange stykker.
Hak hvidløg og skær løget i smalle både. Kalver cherrytomaterne.
Kog pastaen al dente!
Løg og hvidløg steges bløde i lidt smør – 2-3 min.
Kom fløden ved, og ladt det simre ved lav varme i 5 min.
Asparges og tomater kommes ved.
Halvdelen af den revne parmesan kammes i retten, det hele vendes rundt.
Pastaen tages op af kogevandet, kommes i retten, tilsæt evt. lidt ekstra kogevand.
Smag til med salt og peber.
Servere gerne i dybe tallerkner med det sidste parmesan drysset over, og giv lige retten et ekstra skud peber.
italiensk – pasta – spaghetti – asparges –