Pasta med aubergine og tomatsauce

En lækker vegetarisk ret, hvor auberginernes cremede konsistens, og tomaternes sødlige umamismag kommer til sin ret.

  • 1 stk. stor aubergine
  • 350 g friske tomater, eller en dåse hakkede tomater
  • 2 fed skivede hvidløg
  • 1 stor håndfuld basilikumblade
  • revet parmesan eller lignede
  • olivenolie
  • salt og peber


I stedet for revet parmesan kan der bruges ricottaost som brækkes i små stykker!

Start med at skære auberginen i 2 cm. tykke skiver, der ligges i godt saltet vand i 10-15 minutter.
Skiverne skiverne af. Gemmes.
De friske tomater blancheres og flås. Hak tomaterne. Gemmes.

Steg aubergineskiverne i rigelig olivenolie, ved middel varme, til de bliver bløde og tager farve.
Afdryppes på køkkenrulle. Skæres i mindre stykker.

De skivede hvidløg svitses i olivenolien, til de netop bliver gyldne.
Tomaterne tilsættes, krydres med salt og peber, Koges ind til en passende cremet konsistens.
Riv basilikumbladene i mindre stykker, kommes i tomatsaucen. Auberginerne tilsættes.
Det hele røres godt sammen.

Kog pastaen, gerne muslingeskaller (conchiglie), i godt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen, på nær et par spiseskefulde.
Pastaen og lidt af kogevandet kommes i tomatsaucen, blandes godt. Trækker 3 min.

At servere! Drysset med revet parmesan!

italiensk – vegetarisk – pasta – sommer –