En lækker vegetarisk ret, hvor auberginernes cremede konsistens, og tomaternes sødlige umamismag kommer til sin ret.
- 1 stk. stor aubergine
- 350 g friske tomater, eller en dåse hakkede tomater
- 2 fed skivede hvidløg
- 1 stor håndfuld basilikumblade
- revet parmesan eller lignede
- olivenolie
- salt og peber
I stedet for revet parmesan kan der bruges ricottaost som brækkes i små stykker!
Start med at skære auberginen i 2 cm. tykke skiver, der ligges i godt saltet vand i 10-15 minutter.
Skiverne skiverne af. Gemmes.
De friske tomater blancheres og flås. Hak tomaterne. Gemmes.
Steg aubergineskiverne i rigelig olivenolie, ved middel varme, til de bliver bløde og tager farve.
Afdryppes på køkkenrulle. Skæres i mindre stykker.
De skivede hvidløg svitses i olivenolien, til de netop bliver gyldne.
Tomaterne tilsættes, krydres med salt og peber, Koges ind til en passende cremet konsistens.
Riv basilikumbladene i mindre stykker, kommes i tomatsaucen. Auberginerne tilsættes.
Det hele røres godt sammen.
Kog pastaen, gerne muslingeskaller (conchiglie), i godt saltet vand. Hæld vandet fra pastaen, på nær et par spiseskefulde.
Pastaen og lidt af kogevandet kommes i tomatsaucen, blandes godt. Trækker 3 min.
At servere! Drysset med revet parmesan!
italiensk – vegetarisk – pasta – sommer –