Pizza dej – grundopskrift

Ingen grund til gøre det sværere end det er.
Opskrift til en bund på 30cm i diameter.
Nu man er i gang så laver man selvfølgelig dej til flere bunde, det er bare at øge alle mængder.

  • 200g Tipo 00mel f.eks. durumhvedemel eller pizzamel
  • 10g frisk gær, eller 2g tørgær
  • 1,5dl lunkent vand
  • 1 spsk. god olivenolie
  • ½ tsk. salt

For andet uundværligt tilbehør til pizza se her: Krydderoliekold tomatsaucekogt tomatsaucepersillepesto.

Lav flere grunddeje nu du er i gang. Pak de overskydende deje løst ind i husholdningfilm, kan sagtens holde sig et par dage i køleskab, eller frys dem.
De frosne deje tøs op i køleskab, udrulles direkte fra køl.

Når dejen skal bages er det altid i forvarmet (over/under) ovn, og gerne, meget gerne, på en bagesten.

Gæren opløses i det lunkne vand, næsten alt melet vendes i vandet, olien og til sidst saltet kommes i. Ælt dejen grundigt igennem, skal gerne blive glat og smidig.
Hæver i skålen et lunt sted, 40 til 60 minuter.
Dejen væltes ud på meldrysset bord, luften slås ud.
(Har du haft gang i større mængde dej er det nu der skal deles)
Form dejen til kugler, rulles ud med kagerulle, træk og tryk dejen så den bliver pænt runde. Skal være ca. 1 cm tykke over det hele!

Er man i det hjørne, er man meget velkommen til at eksperimenterer med forskellige melsorter, start evt. med bruge halvt Tipo 00 og halvt hvedemel. Mængden af væde kan forandre sig, prøve dig lidt frem.
På slankekur bør men nok gøre dejen endnu grovere!

italiensk –