Pizza – kogt tomatsauce

Så bliver det ikke bedre!
I stedet for friske tomater kan 1 dåse hakkede tomater bruges, men!
En sauce der bør finde vej til andet end pizzaerne, den er bare så god!
Giver ca. 4 dl.

  • 5 modne tomater
  • 1 lille løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. frisk basilikum, hakket
  • 5 tsk. frisk timian, uden stilke
  • 1 tsk. sukker
  • 5 tsk. salt
  • 4 tsk. peber, frisk kværnet


Denne sauce er også rigtig god til diverse pastaretter, eller til kyllingeretter.

Løg og hvidløg hakket fint.
Tomater flås og hakkes. (kommes i spilkogende vand, efterfølgende i isvand, så skulle de være til flå)
Olien opvarmes i gryde, løg og hvidløg svitses i 2-3 min. de må ikke tage farve, tomaterne og krydderier røres i, småsimre ved svag varme i 30min.
Afkøles inden det kommes på pizzaerne.

italiensk – sommer – pizza –