SKAL lige marineres 2 timer!
Så bliver den absolut bedst.
Beregn en steak på ca. 200g pr. person
- 4 stk. krondyrsteaks
- 1 spsk. sennep, grov
- 2 spsk. olivenolie, til stegning
- 4 spsk. ristede mandler
Til saucen:
- 2 dl. piskefløde
- 40g smør
- salt og peber
- evt. kulør
Vinter vil bagte kartofler og kogte rodfrugter passer fint til.
Andre grønsager eller en salat er fint tilbehør en sommerdag.
Marinerer kødet i senneppen, mindst 2 timer.
Rist mandlerne sagte på en tør pande.
Steakene steges, på pande, i olien ved middel varme 4 min. på hver side.
Tages af panden, holdes varme under klæde.
Smørret smeltes, på panden, fløden tilsættes, gives et opkog, smages til med salt og peber, kan evt. farves med kulør hvis man ønsker.
Krondyr steakene serveres med ristede mandler drysset over.
vildt – sommer – efterår – vinter –