Friturestegte blomkål

En fremragende antipasti. Eller til en drik på terressen.
Friturestegning forgår i ca. 180gr varm olie, prøvesteg med en lille brødterning, her skal olien boble livligt, og terningen blive gylden på 1 min.

  • 800g blomkål
  • oliveolie til stegning

    Dej
  • 3 stk. æg
  • 2 spsk. mel
  • 150g parmesan, revet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • ½ tsk. revet muskatnød
  • salt og peber


Serverer evt. med en Stærk dip til.

Pas altid på med varm olie!

Del blomkålen i små buketter. Koges i letsaltet vand 15min.
Vandet hældet fra, og blomkålen står køler af.
Dejen røres sammen, og den afkølede blomkål smuldres og formes med fingrene til valnødde store kugler. Placeres i en stor skål, og dejen hældes over, det hel vendes forsigtigt sammen.
Olien kommes i en dyb pande, eller en bredbundet gryde, hvis man ikke har en friturekoger. Når olien er varm, kommes den dej klædte blomkål i, brug en ske. Friterer gerne af flere gange. skal stege 3-4min. på hver side, så de er jævnt gyldne, tages op med en hulske og drypper af på køkkenrulle.
Kan serveres lune eller kolde!

italiensk – antipasta – ost – friture – grønsag –