Rabarbergrød, gammeldags

Siet rabarbergrød af forårets skønneste grønsag.
Serveret med fløde og strøet med sukker.

  • 1 kg rabarberstilke
  • 7,5dl vand
  • 175 g sukker
  • 2 tsk. vaniljepulver
  • 6 spsk. idealjævning

Rabarberne skylles og snittes i 1-2 cm stykker.
Koges i vandet ca. 20 min., så de er helt udkogte.
Saften sies fra, skulle gerne give 1 liter, hvis ikke så spæd med lidt vand.
2 dl. saft tages fra røres med idel jævningen.
Den øvrige saft bringes i kog, tilsæt sukker og vanilje. Rør til sukkeret er opløst.
I en tynd stråle, under omrøring, tilsættes de 2 dl. saft med jævningen.
Koges 1 min.
Hældes op i en skål, drysses med sukker så den ikke trækker skind.
Afkøles og nydes ………

dansk – sommer – grød – mælk – fløde –