De aflange peberfrugter, er ofte lidt sødere og er bedst, men har man dem ikke lige ved hånden, kan de runde sagtens bruges. De røde er at fortrække.
Kan bruges som tilbehør til grillretter, eller kødretter, men kan sagtes gå på et tapasbord.
- 2 peberfrugter
- 3 spsk. olivenolie til stegning
- ½ tsk. spidskommen, tørret
- salt
Marinade: - 2 spsk. god jomfruolivenolie
- 1 spsk. balsamicoeddike
- saften fra stegningen
- flagesalt til pynt
Beregn en peberfrugt pr. person som tilbehør.
På tapasbordet beregnes ½ peberfrugt pr. person.
Peberfrugterne halveres, kerner og hinder fjernes, de vaskes og tørres.
Skæres midt over så der er fire stor stykker.
Ligges på stegepande ved høj varme, gives et drys salt, skru ned til middel varme, Vend peberfrugterne jævnligt. De vil langsomt falde samme.
Når de er pænt brune drysse de med spidskommen.
Tag frugterne af panden, skrab alt stegevæsken ned i en skål, tilsæt eddike og olie, røres sammen til en vinaigrette.
Peberfrugterne arrangeres på et fad, vinaigretten hældes over, flagesalt drysses på toppen.
tapas – antipasti – spansk – grill –