Opskriften passer til en tærteform.
Her er den lavet med Stor parykhat.
Fyldet kan varieres i det uendelig, prøve hvad du har lyst til.
- 1 dl vand
- 1 lille tsk. salt
- 25g grahamsmel
- 175g hvedemel
- 75g blødt smør
- 1dl fløde
- 3 hele æg
- salt og peber
- cayennepeber
- 8-10 små parykhatte

Hvis dejen æltes i hånden smuldres smørret i melet, salt tilsættes, dejen samles med vandet, æltes grundigt så smørret ikke ligger i klumper.
På røremaskine røres vand, salt og grahamsmel sammen, hvedemel tilsættes og til sidst det smuldret smør, røres sammen til der ikke længere er smørklumper.
Dejen hviler i køleskab mindst 1 time, og gerne længere, så er den nemmere rulle ud.
På et let meldrysset bord rulles dejen ud så den passer i størrelse med et tærtefad, husk kanterne.
Dejen placeres i den smør smurte tærteform, pres dejen godt ind i kanterne. Stik evt. bunden med en gaffel en 10 – 12 steder.
Kom de halverede parykhatte på tærten.
Æg, fløde og krydderier piskes sammen, hældes over tærten.
Bages i en forvarmet ovn ved 200grC i 35 min.
bagværk – svamp – forret – buffet –