Asparges med krydderurt mayonnaise

En lækker lille forret, eller frokostret.
Masser af lækre krydderurter passer bare helt perfekt til asparges.
Opskriften er beregnet til 4 personer.

  • 2 dl hakkede friske krydderurter, se den grå boks.
  • 1½ dl mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ citron, fintreven skal
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • salt og peber
  • 800 g asparges hvid eller grønne, gerne blandet med ½ af hver.
  • skiver af groft brød


Friske krydderurter:
Vælg 3 til 5 forskellige slags krydderurter.
De bedste er:
dild, purløg, brøndkarse, persille og ramsløg.
evt. suppleret med en lille smule estragon, kørvel eller basilikum

Skyld, nip og tør krydderurterne. Hak dem meget fint, evt. kom dem i et krus og klip dem i fine stykker.
Bland mayonnaise, cremefraiche og citronsaft og skal. Smag til med salt peber og evt. lidt citronsaft.
Rør krydderurt blandingen i.
Asparenes ordnes. rengøres og skylles.
De hvide asparges skrælles, kommes i kogende vand, koger i 3 til 6 min. alt efter tykkelse.
De grønne asparges knækkes det nederste af stilken af, kommes i kogende vand, koges i 2 min.
Aspargensne overbruses kort med koldt vand. Ligges i rent viskestykke, og tørres grundigt.
Serveres lune med krydderurtemayonnaisen og et stykke groft brød.

forår – grønsager – dansk – asparges