Kammuslinger er bare så godt til en lille forret!
Beregn 3 stk. pr. person, så denne opskrift er til 4 personer.
- 12 stk. kammuslinger
- 2 tsk. olivenolie
- 20g smør
- salt og peber
- karse til pynt
Fennikelpure - 2 fennikelknolde
- 25 g smør
- 4 dl grønsagtbouillion
- 1 spsk. cremefraiche
Appelsindressing - 1 appelsin
- 2 tsk. sojasauce (lys)
- 3 tsk. oliveolie
Fennikel pure:
Fenniklerne hakkes groft, kommes i gryde, sammen med smør og bouillon. Gives et opkog, koger videre ved svag varme i ca. 20 min.
Fenniklen skal være helt blød. Fiskes op af suppen, kommes i blender sammen med 1 spsk. af suppen.
Blendes helt glat, smages til med salt og peber, tilsæt cremefraichen og blend kort så den samler sig!
Sættes koldt til serveringen.
Appelsindressing:
Skrællen skæres af appelsinen, Deles i både, uden af saften forsvinder, skær båden i mindre stykker, tilsæt soja og olie, røres godt sammen.
Sættes på køl til servering.
Kammuslinger:
Opvarm en pande til stærk varme, kom olien på.
Steg muslingerne 2½ min. vend dem, kom smør på, steg igen i 2½ min.
Drys med salt og peber!
SERVER
Anret tallerkner med fennikelpure, sæt kammuslinger ovenpå, Drys karse ud over og endelig dryp appelsindressingen over!
VELBEKOMMEN