Råmarineret laks

Køb laksen i god tid, den skal nemlig lige en tur i fryseren, dette gør den nemmere at skærer ud i tynde strimler.
Den tør hurtigt op når den er strimlet, lad den bare stå trække fra om formiddagen.
Er også god som en let frokost.
Er beregnet som en forret til 4 personer.

  • 300 g Laksefilet
  • 1 stk. citron, saften
  • reven skal af ½ citron
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. olivenolie
  • ½ tsk. fennikelfrø
  • salt og peber
  • 1 lille fennikel
  • 1 spsk. citron saft
  • 1 spsk. høvlet peberrod
  • dild

Laksefilet ligges i fryser mindst et døgn.
Optøs ca. ½ time. Skæres i tynde strimler (nemmest med meget skarp kniv).
Rør en dressing af olivenolie, citronsaft, sukker, fennikelfrø salt og peber.
Anret laksen på et fad (eller portionsanret den), hæld dresseringen over, skal stå mindst 20 min. tække, men gerne længere.
Fennikel snittes i tynde skiver evt. på mandolinjern.
Bland citronsaft, oliveolie og peberrod. Lig fenniklen i dressingen lad det trække mindst 20 min.
Fenniklen placeres oven på laksen, til sidst pyntes med dild.

dansk – forret – fisk – frokost – julebord – nytår2021 –