Æggekage med svampe

Beregnet til 4 personer.
Hvis man skærer det hele ned til 1/4 er der til en lille frokost til 1 person!

  • 12 æg
  • 100g svampe
  • 200g bacon
  • 3 tomater
  • 1½ dl. mælk
  • salt og peber
  • 10g smør til stegning

Start med tænd ovnen på 185grC.
Brug stegepande der kan tåle komme i varm ovn.

Retten serveres med:
groft rugbrød
grov sennep
rødbeder
purløg, hakket

Æg, mælk og salt og peber piskes sammen i en skål.
Baconen i tynde skiver, steges på pande til de skiverne er gyldne, tages af panden.
Steg svampene i meget lidt af fedtet fra baconen, til de begynder tage farve, tages af panden.
Kom smør på panden, tilsæt æggemassen. Når massen begynder stivne i kanten og bunden kommes skivede tomater, bacon og svampe på. lad det stå et par minutter.
Panden sættes i forvarmet ovn – 185gr.C – til overfladen af æggemassen er helt stivnet.

svampe – champignon – frokost –