Squash eller courget som det også hedder.
Gratineres med lag af skinke og mozzarella.
Opskrift til 4 personer
- 4 squash
- 200g kogt skinke i skiver
- 250g mozzarella
- olivenolie
- 2 spsk. rasp
- salt og peber
- tørret oregano
- olie til stegning
- rosmarin kvist
En ganske lækker lille mellem ret. Eller en lille frokost til 2 personer, opskrift skæres ned til det halve.
Har man lige en rest skinke, eller andet tyndt skåret kød er dette en rigtig god opskrift.
Ovn forvarmes til 180gr.C
Squash skæres i 5mm tynde skiver. Som steges på pande i lidt olie, sammen med en kvist frisk rosmarin, rosmarinen giver en dejlig krydret smag.
Squashen skal netop bliv blød og let brun på begge sider.
Skiverne ligges i et lag i lille bradepande, som er smurt i olie, eller foret med bagepapir, skinke komme over, derpå tynde skiver af mozzarella, krydres med salt og peber, stænkes med olie. Gentag til der ikke er mere tilbage. Der skulle gerne være til mindst 4 lag. Der skal sluttes med ost og salt peber og oliedryp, som drysses med rasp.
Gratiner ved 180gr.C i 15min. skulle gerne være gylden og sprød på toppen. Drysses med tørret oregano, og serveres.
primi – italiensk – grønsager – frokost –