Østershattepaté

Dejligt pålæg, når det er kølet ned!
Kan spises varm med ris og salat. Opskriften rækker rigelig til 2 personer, og skulle der bliv noget tilbage kan det bruges koldt som pålæg.

  • 200g. Østershatte
  • 1 stk. lille løg
  • 250g fars (kalv/flæsk eller okse/flæsk)
  • 150g leverpostej (lav evt. din egen – se opskriftHER)
  • 25g hvedemel
  • 1dl piskefløde eller flødeerstatning
  • 1 stk. æg
  • Salt og peber
  • olie til stegning.

Løg og svampe hakkes groft, brunes i olie.
Fars, leverpostej, svampe og løg røres grundigt sammen.
Mel røres ud i fløden. Fløden, æg og salt og peber røres i farsen.

Farsen kommes i smurte forme, som dækkes med folie.
Bages i 200gr. C (over-under varme) forvarmet ovn i 75 min.
Fjerne folien og bag 15min mere.

Efterår – dansk – svampe – pate –