Intet Påskebord uden denne ret, det er en menneskeret!
Opskriften bygger på 1 æg pr. person ved et større koldt bord, ved en selvstændig frokostret beregnes 2½ æg pr. person.
Serveres med god groft rugbrød!
- 4 tynde skiver god bacon
- 8 stk. æg, kogt smilende
Souvsen: - 2 spsk. rapsolie
- 2 spsk. mel
- 1½ dl. grønsagsbouillon
- 1½dl. mælk
- 1 spsk. dijon-sennep
- 1 bundt brøndkarse
- salt og peber
Baconskiverne steges sprøde, ligges til afkøling på fedtsugende papir. Hakkes fint.
Æggene koges smilende. Halveres.
Pisk mælk og bouillon sammen. Varm olien og pisk melet i, tilsæt bouillon – mælk blandingen lidt af gangen under piskning.
Tilsæt sennep, start med det halve og smag dig frem, er man god bruger man en hel spsk., men alle skal jo kunne klarer retten, snag til med salt og peber.
De halve æg vendes i sovsen, drys smuldret bacon og grofthakket brøndkarse over retten.
frokost – æg – bacon – påske –