Tarteletter – høns i asparges

Selvfølgelig kan man bage tarteletterne selv, men det er så nemt af købe dem, og de er da helt ok.
Opskriften her passer til ca. 18 tarteletter.

  • 500 g kogt hønse/kyllingekød
  • 1 ds aspargessnitter og væden fra dåsen
  • 1,5dl. piskefløde
  • 2dl. hønsebouillon
  • 25 g smør, smeltet
  • 2 spsk. hvedemel

Kan også laves med friske asparges, så skal kogevandes bruges som bouillon.

Hvis man selv vil koge hønen/kyllingen skal man regne med dette tager 1-1½ time alt efter vægt, koges med en Suppevisk, eller forskellige grønsager.
Gem overskydende kød og bouillon til anden gang, eventuel til en lækker salat!

Væden fra aspargesen kommes i en gryde, fløde og bouillon tilsættes.
Rør smeltet smør og mel sammen til en smørbolle.
Sovsen gives et opkog, smørbollen kommes ved, koges ud i løbet af 2-3 min.
Pisk sovsen igennem, kog ved middel varm under let omrøring i 6-8 min.
Tilsæt hønsekød og asparges, varmes igennem, fyldes i de forvarmede tarteletter.

frokost – forret – jul – høne – kylling –