Selvfølgelig kan man bage tarteletterne selv, men det er så nemt af købe dem, og de er da helt ok.
Opskriften her passer til ca. 18 tarteletter.

- 500 g kogt hønse/kyllingekød
- 1 ds aspargessnitter og væden fra dåsen
- 1,5dl. piskefløde
- 2dl. hønsebouillon
- 25 g smør, smeltet
- 2 spsk. hvedemel
Kan også laves med friske asparges, så skal kogevandes bruges som bouillon.
Hvis man selv vil koge hønen/kyllingen skal man regne med dette tager 1-1½ time alt efter vægt, koges med en Suppevisk, eller forskellige grønsager.
Gem overskydende kød og bouillon til anden gang, eventuel til en lækker salat!
Væden fra aspargesen kommes i en gryde, fløde og bouillon tilsættes.
Rør smeltet smør og mel sammen til en smørbolle.
Sovsen gives et opkog, smørbollen kommes ved, koges ud i løbet af 2-3 min.
Pisk sovsen igennem, kog ved middel varm under let omrøring i 6-8 min.
Tilsæt hønsekød og asparges, varmes igennem, fyldes i de forvarmede tarteletter.
frokost – forret – jul – høne – kylling –