Tunmousse til festmiddag

En rigtig lækker mousse opgraderet fra 1980erne til 2020erne
Opskriften rækker til 6 pers. som forret. På frokostbordet er der rigeligt til 8-10 pers.
SKAL stå på køl mindst 2-3 timer, eller lav den dagen før!
Er man i rigtigt godt humør kan man given en Cremefraiche dressing til, så er det bare helt perfekt!
Servere gerne flutes eller kuvertbrød til.

  • 2 ds. tun i vand
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 dl. cremefraiche
  • 2 spsk. kapers fint hakket
  • 3 blade husblas
  • 0,75 dl piskefløde
  • ½ citron – saften
  • 100g rejer
  • 100g røget laks i skiver
  • salt – peber
  • citronskiver
  • små tomater
  • frisk dild



Er retten beregnet til frokostbordet udeladet dild og tomater til pynt, men giv lidt ekstra rejer til.

Kan evt. fryses, og optøs langsomt i køleskab

Dræn tunen for vand, gøres omhyggeligt da moussen ellers kan blive lidt sjasket.
Kom den drænede tun i en skål og findel den med en gaffel.
Mayonnaise, creme fraiche, kapers, og salt og peber røres i tunen, så den bliver en ensartet masse
Husblas udblødet i koldt vand. Fløden piskes til en let flødeskum.
Vandet knuges at husblasten, og smeltes i vandbad i citronsaften.
Tag citron – husblas af varmen og rør en skefuld mousse i, gentag med en skefuld af gangen til massen ikke længere er varm, omkring 5-6 skefulde.
Rør så den afkølede masse i ind i tunmoussen. Vend flødeskum i moussen.
Smag til med salt peber og citronsaft.
Kommes i form der er foret med husholdningsfilm eller bagepapir. Sættes på køl 2-3 timer.

Vendes ud af formen, skæres i skiver der portionsanrettet med skiver af røget laks, rejer, små halve tomater, masser af dild og en citronskive.

dansk – frokost – forret – festmad – gæstemad –