En rigtig lækker mousse opgraderet fra 1980erne til 2020erne
Opskriften rækker til 6 pers. som forret. På frokostbordet er der rigeligt til 8-10 pers.
SKAL stå på køl mindst 2-3 timer, eller lav den dagen før!
Er man i rigtigt godt humør kan man given en Cremefraiche dressing til, så er det bare helt perfekt!
Servere gerne flutes eller kuvertbrød til.
- 2 ds. tun i vand
- 1 spsk. mayonnaise
- 1 dl. cremefraiche
- 2 spsk. kapers fint hakket
- 3 blade husblas
- 0,75 dl piskefløde
- ½ citron – saften
- 100g rejer
- 100g røget laks i skiver
- salt – peber
- citronskiver
- små tomater
- frisk dild
Er retten beregnet til frokostbordet udeladet dild og tomater til pynt, men giv lidt ekstra rejer til.
Kan evt. fryses, og optøs langsomt i køleskab
Dræn tunen for vand, gøres omhyggeligt da moussen ellers kan blive lidt sjasket.
Kom den drænede tun i en skål og findel den med en gaffel.
Mayonnaise, creme fraiche, kapers, og salt og peber røres i tunen, så den bliver en ensartet masse
Husblas udblødet i koldt vand. Fløden piskes til en let flødeskum.
Vandet knuges at husblasten, og smeltes i vandbad i citronsaften.
Tag citron – husblas af varmen og rør en skefuld mousse i, gentag med en skefuld af gangen til massen ikke længere er varm, omkring 5-6 skefulde.
Rør så den afkølede masse i ind i tunmoussen. Vend flødeskum i moussen.
Smag til med salt peber og citronsaft.
Kommes i form der er foret med husholdningsfilm eller bagepapir. Sættes på køl 2-3 timer.
Vendes ud af formen, skæres i skiver der portionsanrettet med skiver af røget laks, rejer, små halve tomater, masser af dild og en citronskive.
dansk – frokost – forret – festmad – gæstemad –