Oksekødsalat

En salat der kan bruges som alt muligt. Er fyldig og kraftig. Serveres kold!
På et buffetbord, som forret, frokostret, sågar som en kold hovedret, eller som en lækker gang natmad!
kødet skal trække mindst en ½ time i lagen, og meget gerne meget længere, det bliver den bare bedre af.

  • 250g oksefilet
    Marinade:
  • 2 tsk. presset hvidløg
  • 2 tsk. fint hakket ingefær
  • 1 tsk. sambal oelek
  • 2 spsk. østerssovs
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg skåret i smalle både
  • 2 tsk. sukker
  • 1 blad bladselleri i tynde skiver
  • 2 spsk. citronsaft

    Tilbehør:
  • 3 tomater i både
  • 1 agurk i skiver
  • 1 rødløg i smalle både
  • andre grønsager efter eget valg
  • korianderblade
  • rød chili i små skiver

Oksekødet skæres i fine strimler. Kommes i en skål.
Marinaden røres sammen af alle ingredienserne. Marinaden hældes over oksekødstrimlerne, hviler tildækket MINDST ½ time., efterfølgende kasseres marinaden.

Kødet steges (gerne i en wok) hurtigt, sammen med løgbådene og sukkeret, kommes i en skål hvor selleri og citronsaft røres ved kødet, drys med et nip salt. Står afkøler – helt.

Anrettes på et fad med kødet i midten, og grønsager placeres rundt om, korianderblade og chillistykker drysses over det hel.

salat – oksekød – grønsager – buffet –