Rødbedesalat med mynte

Brug endelig små friske rødbeder, de der fra glas de er ikke gode til denne salat. Enkelt og nemt.

  • 16 stk. rødbeder, små
  • 20 mynteblade
  • 4 spsk. god jomfruolivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • salt og peber

Rødbederne må gerne være blandet typer, så som gule eller tofarvede, det giver et godt farvespil på salaten.
Kan også bruges som tilbehør til kylling eller fisk

Rødbederne koges ca. 30 min. i rigeligt vand. Kontrollerer om en spids kniv let trænger ind i rødbeden.
Rødbederne afkøles til de er til holde på. Skindet gnides af eller skrælles. Skæres i halv, og i tynde skiver.
Olivenoli, hvidvinseddike og salt og peber blandes sammen.
Rødbederne vendes med dressingen, pyntes med mynte.

italiensk – tilbehør – sommer – fisk – fjerkræ –