Rødkålssalat

En enkel og lækker salat som passer til næsten alt kød.
Kan også sagtens være en frokostret.

  • 4oo g. rødkål
  • 2 appelsiner
  • 4 mandariner
  • 100 g valnødder

    Vinaigrette:
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 6 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Rødkålen snittes fint, gerne på et mandolinjern
Appelsinerne skæres fri for skræl og den hvide hinde, halveres og skæres i skiver. Mandariner skrælles og deles i både. Valnødder hakkes groft.
Rødkål, appelsin, mandarin og valnødder blandes. skulle der ligge saft på spækbrættet fra appelsinerne kommes den i vinaigretten
Rør vinaigretten røres sammen af olivenolien, rødvinseddiken og honningen. Kommes over salaten der vendes et par gange.
Salaten kan sagtens laves dagen før, og opbevares på køl.

dansk – tilbehør – salat – kål – frokost – frokost – forret –